El vestíbul-Espai d’acollida. Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat de Catalunya a Tarragona

història del vestíbul com sala d'exposicions xarxa gestors

Des de l’any 2000 el vestíbul dels Serveis Territorials ha acollit exposicions d’art i de patrimoni. El motiu és que des de la direcció dels ST s’és sensible a la manca d’espais expositius que permetin als artistes donar-se a conèixer i exposar la seva obra i amb la cessió de l’espai s’intenta ajudar a millorar la situació.

La gran qualitat arquitectònica del que havia estat l’accés a l’edifici del segle XVI de la Casa de la Generalitat i l’existència de sala d’actes, serveis higiènics, manca de barreres arquitectòniques, seguretat… proporciona un rerefons idoni per a activitats expositives i actes culturals i la ubicació al nucli antic de la ciutat afavoreix l’afluència de gent. En canvi, el fet de tractar-se d’un edifici destinat a funcions administratives genera un seguit de problemàtiques de difícil resolució a l’hora de dur a terme les activitats: horaris, equips, personal, gestió, difusió, finançament…

Tot i això, s’ha mantingut el criteri de fomentar l’art i el patrimoni cultural del Camp de Tarragona. Els plantejaments han estat diversos al llarg del temps amb temàtiques en el seu moment innovadores com la videocreació o l’art emergent. Actualment els objectius són més genèrics: des de l’any 2012 aquestes exposicions formen part del programa de difusió i de suport a la cultura i la natura de les comarques de Tarragona, anomenat 6 x 4, sis comarques, quatre mesos. Una altra línia de recolzament dels Serveis Territorials a l’art del territori és el web Territoris Creatius i les xarxes socials que s’hi vinculen, tot i que les limitacions de personal i de pressupost són un condicionant important.

La participació en el projecte Breathing Time ve donada per la voluntat de col·laboració del Departament de Cultura amb el CA Tarragona Centre d’Art, els seus projectes i el seu treball de mediació: per aquest motiu som a la Xarxa de Gestors i Programadors del Camp de Tarragona i, pel que fa a l’exposició, l’hem inclòs en el programa 6 x 4, ara la Conca de Barberà que duem a terme del març al juny de 2013.
Adreces
Carrer Major, 14
http://www.territoriscreatius.cat i xarxes socials vinculades
http://www.issuu.com/museusacciocultural
Tel. 977 25 15 00
stttarragona.cultura@gencat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s