Museu de la Vida Rural, l’Espluga de Francolí

Image

El Museu de la Vida Rural és una entitat privada depenent de la Fundació Lluís Carulla que comprèn totes les característiques del món rural català, tant tradicional, com actual o futur, fent especial esment a l’evolució de la pagesia i la relació que ha tingut i que té en el nostre desenvolupament com a cultura. Conté un variat fons de peces en exposició permanent, classificades en diverses seccions, que segueixen un discurs museogràfic didàctic que ens permet recórrer, a través del temps, l’evolució de la vida i la pagesia a la ruralia catalana.

La funció del MVR és conservar aquest fons de peces, autèntic pòsit cultural de la nostra societat. Engloba també la difusió i divulgació de tot el que es troba relacionat amb la vida rural, fomenta la recerca etnològica i participa en investigacions i publicacions d’aquest caire amb tasques de conservació, restauració, documentació i difusió.

El MVR actua a més com a centre cultural obert, programant exposicions temporals que s’obren a qualsevol representació artística, més enllà de la temàtica etnològica, esdevenint una infraestructura cultural de naturalesa polivalent a la Conca de Barberà.

Després de ser fundat l’any 1988, el Museu ha patit en els darrers anys dues ampliacions. Una de gran abast, l’any 2009, que en reformulà el discurs museogràfic, estirant-lo fins els nostres dies i el futur més immediat, i doblant l’espai expositiu de la institució. I una altra, l’any 2012, que dotà al Museu d’una nova sala per a l’exposició de la seva col·lecció de carros i d’un nou espai destinat a aspectes pedagògics que serveix, així mateix, com a nova sala d’exposicions.

Carretera de Montblanc, 35
43440 L’Espluga de Francolí

977 870 576
info@museuvidarural.cat

www.museuvidarural.cat
www.twitter.com/museuvidarural
https://www.facebook.com/museuvidarural

Any de creació: 1988
Director: Ramon Rosich

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s