Cristina Serra Juncosa, Tarragona 1979.

 

Arquitecta i fotògrafa. Tot i que professionalment es dedica a l’arquitectura i, més concretament a l’urbanisme, la fotografia li serveix per reflexionar sobre l’espai, però no únicament l’espai arquitectònic, sinó l’espai social, cultural i urbà que l’envolta.

Fotogràficament, ha participat a l’exposició “Espais espectaculars” als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat, al Festival SCAN de Fotografia 2010 amb dos projectes: Públic, privat, okupat (SCANoff) i Adéu sol (Souvenir, -e·plec-), i ha obtingut ex-aequo el Premi Carles Mani d’Arts Visuals 2010 que concedeix l’Ajuntament de Tarragona. Al 2011, ha participat amb el vídeo Flux trepat en el projecte “Cellers que dansen” dels Serveis Territorials de Cultura.

(Sala Àmbits, Cambrils)

INTERIORS / 2012

INTERIORS és un recorregut fotogràfic per diferents interiors de la Part Alta de Tarragona, una mirada actual d’arquitectures residencials de segles passats.

És una visita pel patrimoni arquitectònic privat, un deambular per la ciutat que resta amagada –l’espai íntim-, tot documentant els espais que configuren aquest entramat urbà per descobrir una nova història de la ciutat, una narrativa diferent: la dels seus habitants. Interiors transformats, que han patit un canvi d’ús, buits, o plens de vida; … una casa, un despatx d’arquitectes, un pis d’un restaurador de mobles, una casa vestida d’estiu… la sorpresa d’allò que et trobes quan t’obren la porta i et conviden a entrar.

En resum, un retrat col·lectiu i anònim de la ciutat, que et convida a imaginar històries personals. (O, si més no, a tafanejar obertament.)

Rastres / Interiors va ser exposat al COAC de Tarragona del 26 d’octubre al 16 de desembre, dins el marc del festival interacional de fotografia SCAN 2012.

(Sala Portal de Pardo, el Vendrell)

ESPAIS ESPECTACULARS. Teatre Auditori de Cambrills / 2010

L’arquitectura de diferents espais relacionats amb el món de la cultura i de l’espectacle és el fil conductor d’aquesta proposta dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona, que s’emmarca dins el programa Patrimoni i creació contemporània 2010.

L’exposició “Espais espectaculars” uneix l’arquitectura amb les sensibilitats de diversos fotògrafs i músics. Així, la fotografia –a través de la mirada personal- i la música són els elements que definiran i/o interpretaran aquests espais.

En el meu cas, m’adjudiquen el Teatre Auditori de Cambrils, el nou teatre de la ciutat que està en construcció. I que ara torno a presentar en Breathing time.

Un solar al costat de l’estació de trens de Cambrils… murs de formigó que comencen a delimitar l’espai del nou teatre auditori, de l’escenari, de la sala principal, dels passadissos. És possible recórrer l’espai encara buit, només ocupat per la llum.

Les dues imatges mostren murs il·luminats, que construeixen l’espai, però d’una manera més aviat fragmentada, gairebé negant veure l’espai en 3 dimensions. De fet, l’edifici encara es troba en un in-pas, en un espai transitori.

CriSJ-TACambrils_tria-dos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s