Display, mostra d’art al carrer. Laboratori Visual

el retorn de la lloba

Set anys de  Display, set anys al carrer oferint art de diferents procedències, característiques i estils als ciutadans i transeünts de Tarragona durant sis edicions. L’essència de  Display  ha consistit en la sinèrgia que genera l’art urbà al carrer. Un contacte experimentat a través de trenta propostes d’artistes i col·lectius del Camp de Tarragona i internacionals. Pintors, músics, dissenyadors, il·lustradors, actors, fotògrafs, performers, graffiters… creadors.

Display és un cicle propostes representatives dels llenguatges emergents de la cultura urbana i l’art contemporani, ubicades en un circuit de sis plafons instal·lats als carrers de Tarragona. Display és un projecte d’intervenció a l’espai públic que, de manera efímera i cívica, està orientat vers l’activació i difusió dels actius emergents del món de les arts visuals del Camp de Tarragona, i que també ha comptat amb la participació d’artistes d’altres ciutats i altres països convidats (Bòsnia, Angola, Brasil).

Display acull propostes itinerants, efímeres, originals i produïdes ex processo que, sobre suport bidimensional, s’adeqüin al format dels plafons instal·lats com a marc d’actuació. Tenint com a teló de fons el concepte d’art al carrer, la mostra engloba diversos llenguatges creatius contemporanis amb una programació atractiva, diversa i dirigida al públic en general. El projecte concep l’art com a vehicle de divulgació i comunicació d’idees, de diàleg i de lliure expressió, símptomes de democràcia avançada.

El projecte forma part del programa d’activitats de l’Associació Cultural Laboratori Visual. Engrescats per la bona acollida ciutadana i donat que segueixen les propostes de col·lectius i creatius animats a presentar els seus treballs en el context que Display proposa, acollim acuradament aquesta edició de la mostra, ja que Breathing Time suposa una actualització més de Display, malgrat la precarietat que pateix la cultura.

Display està operatiu des de l’any 2006. A partir de l’acord signat amb els propietaris dels immobles i amb el consentiment del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Tarragona, es van instal·lar permanentment els llenços metàl·lics, d’acer i zenc, que configuren el circuit de Display. Estan situats als carrers de la ciutat:  Gasòmetre, 1;  Ixart, 1; Méndez Núñez, 3, Ramon i Cajal, 54 bis, i Cardenal Cervantes, 37.

El projecte ha sobreviscut gràcies a la col·laboració puntual d’organismes i institucions com l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural, la Fundació Caixa Tarragona, els Serveis Territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, el Museu d’Art Modern de Tarragona, l’Ajuntament de Tarragona, el CONCA, l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili i, sobretot, el treball incansable i altruistes de l’Associació i els seus còmplices. A més, Display ha viatjat a altres mostres i projectes, com el FAHR.1 d’Amposta o l’Open Walls de Barcelona.

Display converteix espais de l’entorn urbà -parets buides- en espais ocupats per propostes que provoquen el gaudi als transeünts de la ciutat, creant sinergies i complicitats amb el teixit cultural.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s