Àlvar Calvet, Tremp 1965

NIT / NOCHE/ NIGHT

El meu treball, ha anat evolucionant de l’interactiu cap al social, motivat per una preocupació entorn al fet educatiu en l’ésser humà i concretant-ho els últims anys en col·lectius que podríem classificar com a marginals en un intent d’apropar unes realitats a unes altres, unes persones a unes altres.
Com a conseqüència lògica de la meva pròpia evolució, i després de treballar aspectes entorn al fenomen de la llum, ara al projecte Nit / Noche / Night, promogut fa un any per una galeria de Madrid i que ara presento a Breathing time, m’ocupo per primera vegada del tema de la ceguesa o de “la no llum” i ho faig a partir d’unes entrevistes realitzades a 6 persones amb greus problemes de visió.

A Nit, ara s’hi reuneixen una sèrie d’elements: Les preguntes i el llibre, a disposició de l’espectador i que aquest pot anar fullejant per a conèixer millor als coautors de les obres. El vídeo, un altre element destacat de la mostra, on presento a les 6 persones invidents que han col·laborat amb mi amb aquest projecte. La peça Nit, una pintura de gran format que dona títol a l’exposició i que ha estat realitzada amb la col·laboració de les 6 persones cegues amb les que he contactat. Els monotips (més de 40), realitzats amb els ulls tapats en un intent de posar-me en el lloc de l’altre i dels que ara us en presento uns quants: Com a cec I, Com a cec II…

Àlvar Calvet, maig de 2013

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s