Jordi Erola, Calafell 1977

I. Centre de la imatge Mas Iglesias

INTENT PER GLOBALITZAR   UNA IMATGE  LOCAL

Aquest projecte pretén explorar els límits entre l’imaginari local i el global a partir de confondre la imatge del Pedraforca, una muntanya del prepirineu català molt lligada al fenòmen excursionista i a la cultura catalana, i Twin Peaks, una sèrie de televisió d’Estats Units que es va popularitzar al nostre país als anys 90.
El projecte fa ús de les facilitats de desinformació dels buscadors d’internet i del poder d’evocació de les imatges televisives per a la popularització de l’imaginari local.

INTENT PER LOCALITZAR UNA IMATGE GLOBAL

A partir d’imatges del nostre imaginari exploro quines relacions i quins mecanismes poden subvertir el caràcter global que ha obtingut una imatge.
Transversalment tracto temes com la veracitat de la informació que trobem a internet, la construcció de la història i la relació territorial i identitària que tenim amb les imatges.
Durant el procés vaig penjar a la wikipedia la biografia d’un personatge ficitici que relacionava el gravat de la Gran Ona del pintor Hokusai amb el Modernisme català i al cap d’uns mesos va ser discutida i posteriorment esborrada pels col.laboradors de la wikipedia.

II. Sala Portal del Pardo

E-VEREST

Comparació de les imatges de l’Everest amb el seu histograma de color.
Utilitzo les dades tècniques de la pròpia imatge per tal de reinterpretar el paisatge i el territori on s’ha realitzat la fotografia.
Ara que la figura del pintor paisatgista, que plantava el cavallet enmig d’un paratge majestuós, està pràcticament extingida, convé revisar quina relació tenim amb el territori i la seva representació, quina és la nostra mirada a la realitat que ens envolta i de quines noves maneres ens podem aproximar a l’entorn físic.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s