Núria Rion, La Canonja 1976

Anar a Festa Major. 2012

Recreació de la ruta que feien els habitants dels Cogullons (poble abandonat desde els anys 60 del s. XX) per anar a Festa Major a Farena. A partir del testimoni de Salvador Masdeu Puig (un dels últims habitants del poble) i realitzada pels últims guardes del refugi de muntanya que hi ha actualment a l’emplaçament del poble.

“Llavors per les festes majors tothom anava d’un poble a l’altre, o sigui si era la festa major de Farena, s’anava dels Cogullons de mas de Mateu, de Mont-ral, tothom cap a Farena a ballar. Es feien uns embalats al carrer amb un ramatge, tapat, i feien el ball allí. Nosaltres el que fèiem, ojo això és una mica…, baixàvem dels Cogullons, i baixàvem amb unes espardenyes normals, llavors quan arribàvem aprop de Farena, ens canviàvem el calçat, ens trèiem les espardenyes i ens ficàvem unes sabates, ho deixaves amagat en un raconet, allí al bosc, i llavors quan tornaves a marxar… Per que llavors la gent era molt diferent d’ara, la gent et convidava a festa major, et convidava a sopar, et convidava a dormir, o sigui tu anaves a una festa major a un poble i allí doncs, t’hi quedaves a dormir, al ball, a sopar, i l’endemà i llavors… bueno fins que s’acabava la festa major. Cosa que avui en dia ja no es fa al mon això.”

Interseccions. 2011

Com són els mapes de zones de muntanya? No hi ha zones d’alta densitat urbana, ni polígons industrials, ni autopistes. Tanmateix estan ben plens de vida, evidentment vegetal i animal, però també de presència humana més o menys evident, més o menys actual. Estudi a partir del mapa, establint relacions, connexions, ressaltant elements…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s