Gerard Gil, Tarragona 1976

Miralls

Miralls és un collage realitzat amb fragments de pel·lícules lliures de drets que explora la relació entre els tòpics cinematogràfics i els mites de mort i salvació. Partint d’un grapat de pel·lícules de serie B, el curt posa de relleu els llocs comuns, les imatges arquetípiques que es repeteixen un cop rera un altre en els clixés cinematogràfics.

A nivell narratiu, l’objectiu de la peça és crear una continuitat a partir de molts personatges i actors diferents com si forméssin part d’una única història. Els rols de gènere, el monstre, la víctima, el salvador… es van desdibuixant poc a poc, en un cicle que es repeteix indefinidament fins que els propis personatges el trenquen.

Aquesta peça vol també reivindicar el collage i, per extensió, el found footage com a forma creativa legítima en un temps en el què les noves tecnologies obliguen a replantejar el concepte de drets d’autor.

Format: mixte (DV)
Durada: 21 min.
Any: 2006

Cossos celestials. (Gravitació. La lluna. Constel·lacions).

“Heavenly Bodies (Gravitation. The Moon. Constellations)” és el nom d’un vídeo científic realitzat als anys 20 amb fins divulgatius, en el qual s’expliquen alguns conceptes bàsics de física i astronomia. “Weg Zum Nachbarn” és un curtmetratge realitzat als anys seixanta per Lutz Mommartz en el que una noia fa l’amor amb el/la càmera.
Aquesta peça, de títol furtat, és una mica com la frase de Lautréamont “La trobada fortuita d’un paraigües i una màquina de cosir sobre la taula de dissecció”. Les dues peces esmentades transcorren en paral·lel donant-se nous sentits l’una a l’altra. D’una banda l’exploració científica i freda de l’espai còsmic; de l’altra, l’exploració íntima del cos i el sexe. Dues activitats contraposades que el romanticisme sempre ha tendit a portar cap a un mateix pla.

Format: mixte (DV)
Durada: 9 min.
Any: 2010

9VMq2xO83XeEFpubCUmMN6UQGpHYifXDhlu7JxB_8wk

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s