Jordi Martorell i Lídia Porcar

Ubú rei, d’APRODISCA (2010/2011)

Vídeo 41’31”
Taller de vídeo-teatre amb usuaris del Taller de Teràpia Ocupacional i Taller Pre-laboral d’APRODISCA (Associació Pro Disminuïts Psíquics de la Conca de Barberà).
Basat en Ubu, roi d’Alfred Jerry
Text: Jordi Martorell
Actors: Usuaris i treballadors d’APRODISCA
Música: Jose Pozo
Vestuari: Dolors Poblet
Assessorament terapèutic: Lourdes Alegret
Coordinació: Imma Sánchez
Edició: Lídia Porcar
Direcció i realització: J.Martorell i L.Porcar
Produït per La Veu jove de la Conca amb un ajut de la Fundació Obra Social “La Caixa” per a projectes culturals d’impacte social.

A les instal·lacions d’APRODISCA de Montblanc, el curs 2010-2011, setmanalment, durant 11 mesos, va realitzar-se un taller de quatre hores setmanals, amb fins a trenta usuaris del Taller de Teràpia Ocupacional i del Taller Pre-laboral d’APRODISCA per reconstruir Ubú, rei, del francès Alfred Jarry, el referent fundacional del teatre de l’absurd, de la performance contemporània i antecedent del Dadaísme.

El taller de vídeo-teatre d’APRODISCA vol assajar les possibilitats d’aquest format de vídeo-teatre, a mig camí entre el teatre o la performance i la vídeo-creació, per optimitzar les capacitats creatives i interpretatives de persones amb disminucions psíquiques o malalties mentals. L’enregistrament en vídeo permet eliminar l’estrès de la representació escènica i minimitzar inconvenients com la falta de memòria o les dificultats de la parla i, per tant, permet fer front a reptes dramàtics, narratius o audiovisuals que no es podrien intentar en un format teatral convencional.

Aquest tipus de treball permet que en el procés creatiu puguin participar d’altres creadors, col•lectius i entitats culturals de la comarca i, d’aquesta manera, inserir l’activitat creativa de les persones amb disminucions psíquiques o malalties mentals en l’activitat cultural ordinària.

JORDI_I_LIDIA_UBU_9lidiaijordi_4

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s