Centre de Lectura de Reus

El Centre de Lectura és un dels espais més antics a portar a terme una línia d’actuació de foment de l’art contemporani i donar suport a les propostes més innovadores. L’any 1982 va apostar per la contemporaneïtat amb la creació d’un Consell assessor d’exposicions que basava la seva política a prestar atenció a les manifestacions més contemporànies.

Aquest canvi va ser degut a l’ambient cultural de l’època i a un grup de joves artistes emergents que intentaven projectar-se a Reus. El treball d’aquests artistes i comissaris (Abel Figueres, Aureli Ruiz, Albert Macaya, Salvador Juanpere, Joan Rom…) es va materialitzar amb successives programacions d’art contemporani que van ocupar l’emblemàtica Sala Fortuny diversos anys, fins a l’arribada del nou segle. L’any 2000 la gestió la van portar una nova generació d’artistes joves (Ester Ferrando, Sílvia Ferran…) que van planificar dos cursos consecutius a partir de l’estudi de les peculiaritats del context de l’espai expositiu i proposant-se quatre eixos vertebradors: el didactisme, la multidisciplinarietat, el dinamisme i la informació.

Fruit de tota aquesta activitat el Centre de Lectura ha anat incorporant un important fons d’art contemporani que es troba documentat i fitxat en la seva integritat i que dóna valor al naixement i la projecció de les darreres generacions d’artistes.

A partir de l’any 2011 s’han recuperat les programacions regulars d’art amb el “Cicle d’hivern d’art contemporani” i tota una sèrie d’accions plantejades amb la voluntat d’acollir i incentivar la creació visual. Les exposicions es continuen programant a la Sala Fortuny, però també en altres espais: en els darrers trenta anys els formats en els quals s’expressa l’art contemporani han evolucionat molt i ara es necessita molt més que una sala estàndard on penjar teles o fotografies, el moment actual ens porta a utilitzar de manera diferent tots els espais que s’adaptin als nous requeriments.

Pet tots aquests motius el Centre de Lectura ha volgut participar des del primer moment en aquest projecte comú que és “Breathing Time” per tal de contribuir a la proposta, que planteja una “relació més estreta entre els artistes del territori i el seu context local, establint vies de treball regulars amb els agents professionals dels espais i centres d’art del Camp de Tarragona i potenciant sinergies mútues vers uns públics receptors”•

Carrer Major, 15

43201 Reus

http://www.centrelectura.cat

Foto: Carles Fargas

centre_lectura_salafortuny_bona

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s