Museu de Valls. Ajuntament de Valls

El Museu de Valls és una institució creada l’any 1954 que conté una important col·lecció d’art català des de finals del segle XIX fins a l’actualitat. El seu fons, format per més de 2.000 peces, acull obres d’art en diversos formats (pintura, escultura, dibuix, fotografia, vídeo, instal·lacions) i permet resseguir l’evolució de la creació artística des del realisme, de finals del segle XIX, fins a l’art conceptual, passant pel modernisme, el noucentisme, les avantguardes i els moviments renovadors de la postguerra, amb l’informalisme i l’abstracció.

A més del seu fons, el Museu té una programació d’exposicions temporals àmplia, on hi tenen cabuda mostres de diversa índole, que ajuden a entendre l’art català dels últims cent cinquanta anys.

El Museu està vinculat a la creació contemporània, a través de l’activitat de la Capella de Sant Roc, un espai dedicat als artistes emergents, des de l’any 1985. Aquest espai emblemàtic del Camp de Tarragona va ser creat i dirigit per Anton Gurí i Pere Isern. Posteriorment n’han estat comissaris Cèlia del Diego, Albert Martínez López-Amor i Joana Hurtado, i hi han exposat gairebé cent cinquanta artistes d’arreu dels Països Catalans.

Finalment el Museu porta la gestió tècnica de la Biennal d’Art de Valls / Premi Guasch-Coranty organitzada per la Fundació Ciutat de Valls•

 

Passeig dels Caputxins, 18

43800 Valls

 museu_valls_DSCN3236

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s